FSM DEMİRBAŞ
Basın Odası
  • Basın Resim
Karsan’dan Sivas’a dev Atak teslimatı

Yerli üretici Karsan, segmentinin öncüsü olan 8.1 metre uzunluğundaki Atak ile son dönemde Türkiye’nin en büyük halk otobüsü teslimatını gerçekleştirdi.
Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi yapan Karsan, Türkiye’nin en büyük halk otobüsü teslimatını Sivas’a gerçekleştirdi. Ulaşımda erişim, konfor ve çevrecilik vizyonuyla toplam 249 adet otobüsünü yenileyecek olan Sivas S.S. 39 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifinin öncelikli tercihi Karsan Atak oldu. Sivas S.S. 39 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Büyükşehir Belediyesi ile Karsan yetkili bayisi FSM Demirbaş arasında yapılan anlaşma kapsamında, Sivas‘ın iklimine ve müşteri ihtiyaçlarına göre araç özellikleri butik olarak geliştirilen 160 adet Atak otobüslerinden Haziran başı itibariyle ünün 130 adedi Sivas’a teslim edildi.

“8.1 metre sınıfının lideri!”

Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Bursa’da üretimini gerçekleştirdiğimiz Karsan Atak, hem iç pazar hem de dış pazarda fark yaratmayı sürdürüyor. Karsan Atak, şu anda 8.1 metre segmentinin öncüsü ve lideri konumunda bulunuyor. Modern bir tasarıma, alçak tabanlı ve engelli yolcu erişimine sahip, düşük yakıt tüketimi ve düşük bakım maliyetleriyle dikkat çeken Atak otobüslerimizi Sivas halkının kullanımına
sunduğumuz için oldukça sevinçliyiz. Sivas S.S. 39 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifine  teslim ettiğimiz Atak’ların Sivas halkına hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Akşam Gazetesi-13 Haziran 2018